Câteva lucruri pe care nu le ştiai despre iubire

Oricine a experimentat acest sentiment minunat cel puţin o dată în viaţă – oamenii de ştiinţă susţin că acest lucru se întâmplă chiar şi de şapte ori înainte de căsătorie. Unii au trăit atât de multe poveşti de dragoste şi despărţiri, încât se consideră experţi pe această temă şi ştiu totul.

Alţii nu au nici cea mai mică idee despre dragoste. Indiferent de situaţie, iată câteva lucruri interesante despre iubire, mai puţin cunoscute, scrie Rador.

Atunci când doi îndrăgostiţi se privesc în ochi timp de trei minute, îşi sincronizează ritmul cardiac. Mângâierile determină acelaşi răspuns neurologic în corpul nostru ca şi analgezicele. Înainte de anul 1250, când simbolul inimii a fost folosit pentru prima dată pentru a exprima dragostea, era utilizat simbolul frunzelor.

Un văduv fermier argentinian a petrecut zeci de ani plantând şi cultivând o pădure în formă de chitară în onoarea soţiei sale decedate. Iubirea romantică, din punct de vedere biochimic, este asemănătoare unei grave patologii de tip obsesivo-compulsiv. Frica de a ne îndrăgosti se numeşte filofobia.

Persoanele îndrăgostite sunt mai puţin productive. În 2014, un bărbat a evadat din închisoarea din Arizona doar pentru a petrece Ziua Îndrăgostiţilor împreună cu iubita sa. În fiecare zi, în întreaga lume au loc peste de 3 milioane de prime întâlniri romantice.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *